Emballera

Emballera

Vi på Uno Johanssons Åkeri ger vi er alltid möjlighet att transportera ert gods oavsett om vi väljer att emballera eller inte. Oavsett hur ni väljer att packa, kan ni känna er trygga när ert gods är ute på vägarna. Våra chaufförer har lång erfarenhet och kunskap av att transportera alltifrån möbler till farligt gods. Vilket val som är rätt för dig och dina produkter baseras på flera faktorer som godsets sårbarhet, vikt och form.

Ska jag emballera min last?

Om ni väljer att packa ert gods oemballerat, minskar ni mängden transportemballage i samband med leveranserna. Att packa ert gods oemballerat kan vara ett bra sätt att minska miljöpåverkan och mängden engångsemballage. Dessutom kan det underlätta för personalen vid avyttringen av emballaget. Det kan vara lämpligt att skicka stora och otympliga produkter oemballerade, eftersom dessa kan vara svåra att emballera.

Om ni ska skicka känsliga produkter är det däremot bättre om ni packar ert gods emballerat. Eftersom känsligare produkter, som exempelvis glas, behöver mer skydd vid transporter för att undvika skador. Däremot är det i dessa fall även viktigt att tänka på att emballaget är säkrat ordentligt, med packchips, plast eller liknande material. Emballage fungerar stötdämpande, vilket minskar risken för skador.